Waarom programmeren?

Programmeren leert mensen creatief en logisch te denken. De interactie met techniek zorgt dat kinderen leren creëren in plaats van consumeren. Kabelnoord en Bibliotheken Noord Fryslân vinden het belangrijk dat jongeren in de regio bezig zijn met programmeren en digitale vaardigheden. Daarom zetten ze samen de schouders onder CoderDojo!

Samenwerking

De basisvaardigheden worden vooral in de eerste levensjaren opgedaan. Een CoderDojo draagt op een speelse manier bij aan het stimuleren, onderhouden en leren van de basisvaardigheden. Bibliotheken Noord Fryslân ondersteunt met CoderDojo het probleemoplossend vermogen van de kinderen. Een CoderDojo past daarom goed in het activiteitenprogramma van de Bibliotheek.

CoderDojo Dokkum en Franeker

CoderDojo is op elke tweede vrijdag van de maand in de bibliotheek van Dokkum van 15.30 tot 17.00 uur en elke vierde vrijdag van de maand in Bibliotheek Franeker van 15.30 -17.00 uur. Wil je meedoen? geef je op via de website www.ontdekdebieb.nl of kom langs in de bieb en meld je aan bij een medewerker. Heb je een eigen laptop? neem deze dan mee. Heb je niet een laptop, dan mag je één van ons lenen.

Inschrijvingen gesloten