Iedereen is creatief

Bibliotheken Noord Fryslan heeft als overkoepelende missie om de inwoners van ons verzorgingsgebied ‘slimmer, creatiever en vaardiger’ te maken. Dat doen we onder andere door mensen te leren hoe ze zogenaamde 21e eeuwse vaardigheden kunnen ontwikkelen. En leren gaat nu eenmaal een stuk makkelijker als je er plezier in hebt. Voor jong en oud is het lesprogramma ‘Iedereen is creatief’een aanrader.

In ‘Iedereen is creatief’ staan vaardigheden als communicatie, samenwerken, probleemoplossend vermogen en creatieve expressie centraal. Met behulp van programma’s die gratis op iPads ge├»nstalleerd worden kunnen gebruikers muziek maken, tekenen, filmpjes maken en vlogs opnemen. Doordat de lessen laagdrempelig en praktisch zijn is het voor veel mensen een goede kennismaking met creatieve software. En is het voor iedereen mogelijk om de nieuwe Picasso of Lady Gaga te worden.

Heb je op school of thuis geen iPad? Op dit moment bekijken we de mogelijkheden om in de bieb aan de slag te gaan met ‘Iedereen is creatief’. Hou deze site in de gaten!