Iedereen kan programmeren

Bij de bibliotheek houden we van laagdrempelig aanbod, zodat veel van onze klanten toegang hebben tot hoogwaardig materiaal. In het onderwijs wordt op steeds meer scholen gebruik gemaakt van iPads. Op deze tablets kunnen scholen gratis lesprogramma’s van Apple downloaden, bijvoorbeeld ‘Iedereen kan programmeren’.

In ‘Iedereen kan programmeren’ staat de programmeertaal Swift centraal, waarmee ook veel apps worden geprogrammeerd. Met een verhaallijn en een spelelement werken kinderen – en natuurlijk ook volwassenen – laagdrempelig aan het programmeren in deze belangrijke programmeertaal. Daarnaast leren ze kritisch te zijn op wat ze doen en leren ze hoe je grote vraagstukken in stappen kunt verdelen.

Van basiscursus programmeren tot het ontwikkelen van (web)applicaties, het kan met het gratis lesprogramma ‘Iedereen kan programmeren’.

De website iCulture.nl geeft aan dat Swift Playgrounds – onderdeel van ‘Iedereen kan programmeren’ – “de belofte om op alle niveaus te kunnen programmeren meer dan waar maakt.”

Heb je op school of thuis geen iPad? Op dit moment bekijken we de mogelijkheden om in de bieb aan de slag te gaan met ‘Iedereen kan programmeren’. Hou deze site in de gaten!