Leren programmeren? Begin bij de basis!

Leren programmeren hoef je niet per sé te doen achter een scherm. Jong en oud zouden eigenlijk moeten beginnen met waaróm je er iets mee kunt. En daarna de stapjes te zetten.

Dat kan met ‘Mijn eerste codeerboek’! Dit boek zegt op de cover al treffend dat het vol met flapjes en eerste stapjes zit om te leren programmeren. Door de illustraties en de eenvoudige manier van uitleggen is het ook geschikt voor volwassenen die voor het eerst kennismaken met de wondere wereld van computercode.

De website Kleutersdigitaal.nl zegt het heel treffend: “Ik vind dit echt een leuk boek! Wat ik er leuk aan vind is dat de basisprincipes duidelijk worden uitgelegd. Om elk principe te ondersteunen is er ook een praktische opdracht zodat kinderen meteen begrijpen hoe het principe werkt. Dit boek is echt van meerwaarde als je aan de slag gaat met programmeren omdat de basisprincipes zo duidelijk beschreven zijn.

Maar neem maar van ons aan dat ook volwassenen het boek regelmatig van de plank kunnen pakken! Bibliotheken Noord Fryslân heeft een aantal exemplaren, vraag ze aan op Ontdekdebieb.nl!