Over ons

Je leert het in het Digi-Taalhuis Plus!

Digitale ontwikkelingen gaan razendsnel. Waar een bepaalde technologie vandaag helemaal geaccepteerd is, kan het morgen net zo goed weer achterhaald zijn. Mee kunnen komen in die veranderingen kan een hele uitdaging zijn. Bibliotheken Noord Fryslân beseft dit en wil jong en oud in haar verzorgingsgebied ondersteunen en helpen. Hoe doen we dat? Met het Digi-Taalhuis Plus!

Bundeling

Het Digi-Taalhuis Plus brengt alle initiatieven rondom Digitale Geletterdheid samen. Soms gaat het om cursussen, activiteiten en programmering die te maken hebben met het digitaal vaardiger maken van onze bezoekers. Dat kan zijn op het gebied van privacy, programmeren of het zoeken van informatie. Maar soms betekent het ook dat we met zogenaamde ‘makersplaatsen’ ruimte en materiaal beschikbaar stellen om aan de slag te gaan met het ontwikkelen van ideeën. Het gaat hier om vaardigheden op het gebied van informatie, mediawijsheid en probleemoplossend vermogen.

Digitale Geletterdheid?

Digitale geletterdheid is een gereedschapskist met vaardigheden die in de 21e eeuw nodig zijn om…

  • …een eigen identiteit te verwerven en te behouden
  • …op basis van onderzoek een eigen mening te vormen
  • …een mening op basis van feiten te kunnen onderbouwen
  • …nieuwe dingen te leren en dit te blijven doen
  • …mee te kunnen komen in gedigitaliseerde processen
  • …deel te nemen aan de arbeidsmarkt en een sociaal leven

Als Bibliotheken Noord Fryslân bieden we u graag stap voor stap het juiste gereedschap aan!

Waarom nou juist de Bibliotheek?

Er is een relatie tussen taalontwikkeling en digitale ontwikkeling, omdat ze gebruik maken van dezelfde hersenactiviteiten. Het gezamenlijk stimuleren van taal en digitaal draagt bij aan onze doelstelling om onze klanten en bezoekers slimmer, creatiever en vaardiger te maken. Elders op deze site hebben we hier een interessant artikel aan gewijd. 

Voor iedere leeftijd

Jong en oud heeft behoefte aan een gids, iemand die de weg wijst in de digitale maatschappij. Het aanbod is gericht op de ontwikkeling van de vaardigheden die in de 21e eeuw nodig zijn om onderdeel van de offline en online maatschappij uit te maken.

Foto's als impressie

`